Met z’n allen op reis!

Het begon met een enquête. En een heleboel antwoorden. Vervolgens een groep mensen die rond de tafel wilden zitten om samen iets te doen. Beweging creëren, permacultuur uitdragen! Het Vlaamse Permacultuur Netwerk werkt!

We zijn nu bijna een jaar verder. We hebben een levendige website ; we leggen contacten met onze Nederlandse bloedbroeders. En we smeden plannen!

Plannen om samen op reis te gaan. Op 26 april: met z’n allen op de bus, ideale plek om een beetje bij te praten. We gaan naar het (dichte) noorden: onze wegen leiden naar Foodforest Ketelbroek.

20130715_ketelbroek_0013Vorig jaar ben ik daar ook al geweest. Foodforest Ketelbroek is een heus eetbaar arboretum, waar je planten vindt met bladeren die smaken naar gebakken ui of die scheuten hebben die je als asperges kan eten. Je vindt verslagjes via deze en deze link. De bezieler van dit project is Wouter Van Eck, een enthousiaste verteller met een groot hart voor natuur en ecologie.

Naast Ketelbroek, gaan we ook op bezoek bij Iewan, Nijmegen. Dat is een nieuwbouwproject met sociale woningen, opgetrokken uit stro, leem en hout.

Zin om mee te gaan? Dat kan! Welkom! De bus komt je oppikken in Gent of in Antwerpen. Het aantal plaatsen is beperkt (max. 40), dus haast je en klik hier voor alle info en om je in te schrijven. Je inschrijving is pas definitief na storten van 35 Euro per persoon.

Advertenties

2 thoughts on “Met z’n allen op reis!

 1. Beste Esmeralda

  Zie onderstaande link:

  http://www.tijd.be/detail.art?a=9576113&n=1615&ckc=1

  Met permacultuur heb je de geschikte argumenten om van dit betoog brandhout te maken:

  – ze gaat uit van ongewijzigd consumptiepatroon (behoud veestapel e.d.) – accepteert monoculturen en daarmee de verdelging van plaaginsecten via genetisch manipulatie – promoot genetisch gemanipuleerde rijst (vit A) voor derde wereldlanden boven het bereiken van een meer gevarieerd voedingspatroon – …

  Een dame met duidelijke banden met de voedingsindustrie die net iets te veel spreekruimte krijgt, me dunkt!

  Iets voor jou?

  mvg

  Jurgen Rombaut

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s