Wie?

Esmeralda. Of Esmie voor vrienden en bekenden.

Fotografie: Frank Toussaint

Fotografie: Frank Toussaint

Ik ben landbouwingenieur, heb jarenlang gewerkt als onderzoeker op de Universiteit van Gent en vervolgens als beleidsmedewerker voor Bond Beter Leefmilieu, de koepel van de Vlaamse milieubeweging. De laatste jaren ben ik actief als beleidsverantwoordelijke voor BioForum Vlaanderen. BioForum is de federatie van de biologische sector en verdedigt de belangen van zowel de biologische boeren, verwerkers als de verkooppunten.

Deze blog heeft daar echter niets mee te maken en is mijn eigen persoonlijk initiatief. De stukjes bevatten mijn persoonlijke kijk op de zaken en/of mijn persoonlijke mening. Ze binden mijn organisatie waarvoor ik werk, niet.

Advertenties

8 thoughts on “Wie?

 1. Leuke blog, in lijn met onze interesses…. Wij zijn nog groen achter onze groene ogen (?)… Enfin we startten pas onze eigen blog (agoodsenseofhumour.com) en gaan morgen wellicht ook naar Far Field…. Groetjes…

 2. Inderdaad leuke blog. Een tijdje geleden zag ik een filmpje met iemand die een kruiwagen voor 60 liter water in gieters geknutseld had. Het is mij niet om die kruiwagen te doen, maar de rest van het filmpje wilde ik nog eens bekijken. Ik vind het echter niet meer terug.

 3. Beste
  Interessante blog. Zeer interessante gedachten in “9 miljard” artikel. Wij zijn zelf bezig met economisch werkbare systemen om lokale groentenproductie in de stad te realiseren ( onder naam “Stadsvers”).
  Zou interessant zijn om bij gelegenheid van gedachten te wisselen.
  Vriendelijke groeten
  Pieter Marx

 4. Ai ’t is al 3 uur ‘snachts. Heb in enkele uren je blog zowat (in de mate van het mogelijke) helemaal doorgelezen. Dit is waar ook ons hartje ligt. Op de blog van Frank Anrijs kwamen we tot onze grote voldoening nu een link tegen naar jou, naar hier, naar dus dag en nacht leesplezier šŸ™‚ We gaan je blog volgen en hopen je op een dag eens tegen te komen. Heel veel leer en creĆ«ergenot Esmie !!! Groeten P&V (bijen, permacultuur, …)

 5. Hoi wij zouden graag enkele ver ontwikkelde voedselbossen in de omtrek Belgiƫ (voorkeur), Nederland (voorkeur), Duitsland en eventueel noord Frankrijk willen bezoeken is het mogelijk om via jou mooie adressen te krijgen. Wij zouden interesse hebben in voedselbossen op een Balkon tot midden in bestaande bossen gelegen, zolang ze maar niet net aangeplant zijn en al een mooie kruidenrijke vegetatie hebben. Je kunt eventueel mijn voedselbos in Nederland (Hulsberg) eens bezoeken als compensatie. http://permacultuur.actieforum.com/t369-permanatuurtuin (is niet mijn site).

  • Dag Robert,
   De links van de projecten die ik bezocht heb, vind je op de homepagina van deze blog. Die bevatten telkens ook de adressen.
   Bedankt voor je uitnodiging šŸ˜‰ Onthou ik voor wanneer ik daar in de buurt ben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s