Genieten in eigen land

Ik kan het niet genoeg herhalen: je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen om een heerlijke vakantie te hebben.

Intussen ben ik stilaan ervaringsdeskundige aan het worden in het verzinnen van een aangename vakantie dicht bij huis. Je kon daar al meerdere verslagjes over lezen: hier, hier of hier.

Ook de voorbije week was top. Dit keer had ik niet zozeer behoefte aan ontdekken, maar wou ik mij gewoon lekker ontspannen. Dicht bij huis uiteraard: Hof ter Wilgen, een plek die mij al bekend was, omdat ik er al enkele keren ging wwoofen. Dit keer ging ik er om van de tuin te genieten, boeken te lezen, insecten te spotten (als absolute beginneling 😉 – maar de interesse is gewekt!), besjes en pruimen te snoepen, de omgeving te verkennen, in de vijver te zwemmen, een klein beetje in de tuin te werken en bij te babbelen met de gastvrouw.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Voor mij geen stress in de vlieghaven of geduldig wachten in de file naar het zuiden. Leve de dicht-bij-huis-vakantie! Ook op zoek naar andere kleine plekjes van geluk dicht bij huis? Misschien biedt deze link de nodige inspiratie…

Advertenties

5 thoughts on “Genieten in eigen land

 1. Sinds x aantal jaren (ik hou het niet bij, waarom wel?) heb ik vrijwel steeds het gevoel op vakantie te zijn. Ik ben met andere woorden op vakantie in mijn eigen leven.
  Vlamingen besteden het grootste deel van hun inkomen aan het verwerven van verwerven van een huis dat meer op een villa lijkt.Tijdens het jaar zijn ze nauwelijks thuis omdat ze moeten werken. Als ze verlof hebben rijden en vliegen ze massaal naar het Zuiden. Zo’n kast van een huis lijkt me dan ook een heel slechte investering…

 2. Dag Esmeralda,

  idd niet naar de nadere kant van de wereld, maar een studiebezoek bij Bingenheim met twee topveredelaars en de drijvende kracht Gebhard Rosmanith is toch wel de moeite om op 12 en 13 september tijd voor vrij te maken. Zou fijn zijn om je te ontmoeten op de zomerexcursie van NWZZT.

  Sorry dat ik er niet toe kwam om een artikel te schrijven voor jullie website.

  Eens lukt het.

  gjs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s