Permablitz in Far Field – save the date

Na een geslaagde dag in maart bij Karin en Joz in het Kleine Succabos gaan we nog ’s blitzen. Dit keer doen we dat bij Far Field, op zondag 7 september van 10.00 tot 17.00h.

Iedereen is welkom maar geef wel een seintje vooraf via eeuwige.moes@gmail.com!

geodeet farfieldFar Field is een sociaal-ecologisch permacultuurproject, een laboratorium en experimenteerzone om oude technieken te herontdekken en te koppelen aan innovatieve. Far Field bevindt zich in Lovendegem, vlak bij Gent. Hier vind je een gedetailleerde routebeschrijving.

Een permablitz is een informele bijeenkomst van een dag met de bedoeling om informatie te delen, samen te werken in een permacultuurtuin en veel plezier te beleven.

Het thema van het inhoudelijk gedeelte is dit keer: “sociale permacultuur”. Bij permacultuur focussen we meestal op de bodem, planten, dieren,… Maar permacultuur gaat over zoveel meer. Dit keer zoomen we in op het ‘people’-aspect ervan. We baseren ons op het boek ‘people and permaculture’ van Looby Macnamara, en ontdekken hoe je de principes en het ontwerpmodel van permacultuur kunt gebruiken om het welzijn van jezelf en je omgeving te verbeteren. Ruth Vandekerkhove komt dit toelichten aan de hand van haar eigen permacultuurontwerp over het thema “zelfzorg”.

Wil je alvast iets meer achtergrondinformatie over sociale permacultuur, klik dan even door naar dit stukje van deze blog. Je vindt er o.a een link naar het eerste hoofdstuk van het boek van Macnamara en een filmpje waarin zijzelf aan het woord is over het boek. En hier vind je een interessante opinie van Stijn De Winter “Leren van de natuur om effectiever te worden in ons werk en leven”, dat in feite ook over sociale permacultuur gaat. Voor wie zich er helemaal in wil verdiepen, is er in september de cursus “people and permaculture” in Het Voedselbos.

Het volledige programma voor 7 september:

10.00 – 10.30h: kennismaking

10.30 – 13.00h: een brokje kennis opdoen: sociale permacultuur (Ruth Vandekerkhove)

13.00 – 14.00h: potluck: breng iets lekkers mee om te eten/drinken (dat je zelf gemaakt hebt) en we delen alles! (neem ook je eigen bord en bestek mee!)

14.00 – 17.00h: rondleiding Far Field en permablitz

Kom je ook? Laat het mij weten en stuur een berichtje naar eeuwige.moes@gmail.com.

(Foto: Far Field, geodeet)

Advertenties

One thought on “Permablitz in Far Field – save the date

  1. Hallo,
    Ik wil er graag bij zijn bij de Permablitz in Far field.
    Sturen jullie een bevestiging?
    Bedankt en groetjes,
    Aimé De Jonghe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s