Cursus humisme door Marc Siepman te Gent

20130603_hof ter wilgen_0065

Op 7 en 8 december geeft Marc Siepman (Gevoel voor Humus) de cursus humisme in Gent. Dit gaat door in tgroenselof (Tweebekenstraat 6, Zwijnaarde).

Humisme? Watte? Siepman definieert een humist als volgt:

“iemand met kennis van het bodemvoedselweb die met gevoel voor humus er alles aan doet de bodem te behouden en te verbeteren (en dus niet ten koste van de bodem elders). Humisme is leven met inachtneming van alles wat er onder de grond leeft.”

Tijdens de cursus leer je bij over de structuur van de bodem, de mineralen en elementen, het bodemleven en de rol ervan, het ontstaan van humus, de koolstofcyclus, de relatie tussen de bodem en het klimaat, het gedrag van het water in de bodem,… en nog veel meer. Ben je daar nog niet mee vertrouwd? Prima: de cursus richt zich net naar mensen met een beperkte kennis van de bodem!

Siepman gaf de cursus humisme met succes al op verschillende plaatsen in Nederland, en steekt nu voor het eerst de grens over!

Op zaterdag 7 december beginnen we om 10 uur (welkom vanaf 9:30 uur), lunch rond 12 uur en we gaan rond 16 uur zorgen we samen voor een hapje avondeten. Als iedereen iets meeneemt (graag uit de eigen tuin of biologisch), dan kunnen we vast wel iets lekkers samenstellen.

Op zondag beginnen we ook om 10 uur en stoppen we ook om 16 uur. Hopelijk heb je dan een hoop geleerd!

Siepman geeft de cursus gratis. Daarover zegt hij:

In een wereld die doldraait door het kapitalisme is het helemaal niet zo raar om belangrijke informatie te delen zonder daar geld voor te vragen. Liefde betaal je niet terug, die betaal je vooruit. Ik hou van deze planeet en haar diversiteit en ik wil dat mijn zoon daar ook nog van kan genieten. Dus ik investeer mijn tijd en energie om dat voor elkaar te krijgen. En daarbij ga ik er vanuit dat jij ook weer vooruit betaalt. We hebben een enorme schuld aan onze kinderen. Nu is de tijd om die terug betalen. Maar niet in Euro’s.

Wel vragen we 5 Euro per deelnemer als deelname in de onkosten om de cursus te kunnen organiseren.

Interesse om deel te nemen? Stuur dan een mailtje met je naam, adres, en gsm nr naar eeuwige.moes@gmail.com. Opgelet: je bent pas definitief ingeschreven na storting van 5 Euro op het rekeningnummer BE75 0635 2267 6451 van tgroenselof. Er kunnen een twintigtal mensen deelnemen. Wacht dus niet te lang met inschrijven…

Heb je nog vragen over de inhoud van de cursus? Klik dan even door op de website van Marc Siepman: http://humisme.nl. Nog steeds vragen? Stuur dan een mailtje naar cursus@gevoelvoorhumus.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s