Permacultuur op Fair Festival

Op 8 september is het Fair Festival in Gent! Een dag waarop eerlijke en groene producten in de kijker staan. Maar voor mij is het veel meer dan dat!

Documentnaam_def

Dit jaar zijn er op Fair Festival ook allerlei activiteiten rond permacultuur. Ik heb daar ook een heel heel klein steentje toe bijgedragen, en ben blij met het definitieve programma want ik zal verschillende mensen terug zien:

  • Frank en Lucrèce van Yggdrasil komen iets vertellen over voedsel kweken in de natuurlijke moestuin. Frank is zich al volop aan het voorbereiden, zo blijkt uit z’n blog. Het zal gaan over het belang van mulchen, over de wijze waarop zij aan combinatieteelt doen en waarom het niet goed is om te spitten.
  • Steven en Heidelien van Mier – oh, dat is al zo lang geleden! – brengen een verhaal over bacteriën, gisten en schimmels in je voeding. En ik denk meteen terug aan al die gekleurde flessen, en potten en pottekes die daar stonden in die grote keuken van dat toch wel zeer bijzondere huis. Kombucha, azijnmoeders, kefir… Steven en Heidelien weten er alles over!
  • Michiel van Far Field is expert in wormenbakken. Hij zal vertellen over composteren met wormen en tips geven om zelf een wormenbak in elkaar te steken. En natuurlijk zal ik ook Tine van Far Field terug zien want zij is één van de grote trekkers van het Fair Festival.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel andere interessante activiteiten en workshops,  daarvoor verwijs ik je graag door naar www.fairfestival.be.

Om deel te nemen aan een workshop, schrijf je je best vooraf in via deze link. Wacht er niet te lang mee, want de inschrijvingen lopen zoetjes binnen.

Hopelijk tot dan?

(Foto: Fair Festival)

Advertenties

3 thoughts on “Permacultuur op Fair Festival

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s