Fietsen bij vriesweer

Verslagje van mijn reisgenote Lies, even als gastblogger op Eeuwige Moes, over ons leven als Duurzame Toerist (vorige week):

Ja, het was berekoud. En nee, de zon was lang niet altijd van de partij. Maar toch besloten we op fietstrip te vertrekken.

Want met elke grens die je verlegt, nemen je mogelijkheden toe. Singles die het aandurven alleen te gaan reizen, wandelen, fietsen of op café te gaan, zijn vrijer dan zij die het niet aandurven. Fietsers die nie pleuje voor het weer, zijn dat ook. Nadat we deze zomer fietsten bij 40°C verlegden we nu onze grenzen door dat te doen bij temperaturen net boven het vriespunt.

Af en toe eens uit onze comfortzone stappen, daar zijn wij voor. Maar het moet wel leuk blijven, vinden we. En deze trip bleek gelukkig naast grensverleggend ook plezant te zijn.

Met warme kleren kan je nagenoeg elke vierkante cm van je lijf bedekken. Zo hadden we het vaker te warm dan te koud.

Dat de suikerloze periode er net op zat en we onszelf af en toe konden verwennen met een pannenkoek of een warme chocomelk, was een meevaller.

De ontvangst ’s avonds bij mensen thuis was ook hartverwarmend. Bedankt aan S. met haar loslopend huiskonijn, aan J. met de pastasaus die ons in vuur en vlam zette en aan B. en S. met hun enthousiaste verhalen.

Netherlands dwarf rabbit

Ook de bewondering die we overal oogstten, liet ons niet koud. Mensen kwamen spontaan op ons toe om te vragen waar die dappere vriesweerfietsers wel vandaan kwamen en waar ze naartoe gingen. We kwamen dan ook geen enkele andere gepakte en gezakte fietstripper tegen. Heerlijk, je zo eens een hoogst unieke, geschiedenisschrijvende sporter te voelen. Of hoe je je even Cancellara kan wanen, zelfs op je stadsfiets met je dikke sjaal en wanten.

Met de groeten van Lies.

(Foto: Yuki Matsukura)

Advertenties

One thought on “Fietsen bij vriesweer

  1. En ik die dacht dat enkel mannen met ballen zich een “Flandrien” mochten noemen. Niet dus. Proficiat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s