Coöperatief Natuurlijk

“Coöperatief Natuurlijk” bestaat uit een groepje mensen die een stuk landbouwgrond wilt kopen. Op een deel van die grond willen ze een bos aanplanten. Op een ander deel willen ze aan tuinbouw, gebaseerd op de principes van permacultuur doen. En ze willen ook wat open ruimte voorzien voor recreatie.

Moestuin - our vegetable garden

Uiteraard interesseert mij die tuin het meest van al. Daarover zeggen deze initiatiefnemers:  “Het gebruik van kruiden, het zelf planten, verzorgen en oogsten van groenten en fruit, zorgen voor een gans andere ervaring. Op deze manier leren we ook bepaalde kennis en handelingen her-ontdekken die we stilaan verleerd zijn.”

Of ook “Monocultuur is eigenlijk onnatuurlijk, en dus daarom zo intensief, men probeert als het ware de natuur te controleren (met alle gevolgen van dien: intensieve arbeid, chemische controle via pesticiden, eroderende en dode bodems). Een bedacht plan om met de principes van permacultuur aan poly-cultuur te doen, kan een overvloed creëren, terwijl het ecosysteem intact blijft (schimmels, bacteriën, insecten, vogels).”

We doen aan tuinbouw, maar in respect en harmonie voor wat de natuur ons geeft, toont en leert” stellen ze. Dit alles moet mogelijk worden via een coöperatieve samenwerking (cvba). Coöperatief Natuurlijk zoekt dus mensen die mede-eigenaar willen worden van hun coöperatie.

Waarom zou je dat doen? Dat krijg je te horen op 21 maart (18.00 h) in De Trafiek te Gent (Haspelstraat 37). Indien je komt, laat het dan vooraf even weten aan Maarten Redant (mardukski@gmail.com).

(Foto: Anne Tanne)

Advertenties

One thought on “Coöperatief Natuurlijk

  1. Een heel leuk initiatief. Iets om zeker in het oog te houden. Ik denk wel dat het heel belangrijk is goede afspraken te maken als je met meerdere mensen een tuin wil delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s